Efterårs-moden er kommet til Hobro

Efterårs-moden er kommet til Hobro

En vandrertur gennem efterårets farver og tendenser

Hobro viser sig fra sin bedste side på en grå eftermiddag, der har potentiale til at blive trist. Heldigvis er der hjælp at hente i omgivelserne. Tøjbutikkernes vinduer lyser op med efterårets skønne brændte farver blandet med mørkere nuancer af blåt, blide lyserøde toner og mønstrede print. Det virker som om moden, gågaden og livet i det hele taget sætter tempoet lidt ned. Jordfarverne kombineres tone i tone, og jeg kan næsten dufte den fede muld, den lerede -eller sandrige jord.

Gågaden flyder dovent gennem byen, der omstiller sig til en roligere rytme. På brostenene står stativer, der vidner om efterårets indtog på termometeret. Der er helfarvede strik I rolige nuancer og blide toner, der sender tankerne væk fra sommerens hurtige puls og hen mod at pakke sig ind, hygge i sofaen og være lidt mere indendøre. Jeg bliver nemt overtalt til at pakke mig ind i de utroligt bløde striktrøjer, der lover varme og velvære. Stikketrøjerne er overordnet ensfarvede og kan nemt kombineres med de striber, mønstre og store pletter, der også findes på stativerne.

Jeg går ind i en vilkårlig butik og bliver mødt af hjælpsomhed. Jeg vil bare ose, daske omkring og nyde farverne, mærke på stofferne og nyde detaljerigdommen i udstillingerne. Den venlig ekspedient lader mig i fred og den hyggelige småsnak med andre kunder glider i baggrunden. Jeg drysser videre optaget af mit eget lille projekt – at mærke omstillingen til efterår. Lyset skifter for tiden og får de brændte farver til at vibrere levende. Sommeren er endnu ikke forbi, men vi skifter allerede nu gear fra sommerens vilde ”Se mig” farver og sammensætninger til efterårets tone i tone med jordfarver brudt af blåt, koral, mønstret eller tigeragtigt print. Sommerens gule farve bliver tonet ned og varmet op, så den passer ind i resten af de brændte farver. Mon vi vil have varme farver, når varmen forlader Danmark? Jeg ryster på hovedet af mit eget tankespind og vandrer ud på brostene igen.

Tanken om efterårets kulde får mig til at kigge på jakker i gadens udstillinger. Den lidt buttede jakke, der minder om min barndoms dynejakke hænger flere steder i en lettere og mere behagelig version. Der er ”Officersjakker” med et stramt figursyet snit, der blødes op af varme farver og de lidt mere rå læderjakker med brede skuldre og firkantede lommer, som får mig til at tænke på 80erne og filmen Topgun. Med hovedet fuld af skønt tøj og tanker om, hvordan moden og livet af og til genbesøger forgangne tider, går jeg med smil på læben tilbage til min bil. Humøret er bedre og jeg glæder mig til at gå efteråret i møde klædt på efter tidens tendens.