Tiden er fortsat til service og godt håndværk

Tiden er fortsat til service og godt håndværk

Den 1. maj fejrer Peter Møller 25-års jubilæum som indehaver af forretningen Torben E. Møller på Adelgade i Hobro

Mens Torben E. Møller på Adelgade i Hobro er synonym med salget af guld og sølv, briller og ure, så nærmer den hæderkronede butik sig med hastige skridt et jubilæum. Den 1. maj er det 25 år siden, at den nuværende indehaver, Peter Møller overtog styringen. Sammen med sin bror, Henrik overtog han i 1994 butikken som faderen, Torben havde erhvervet tilbage i 1956. Brødrene drev kompagniskab frem til 2009, hvor Henrik trådte ud. I dag har Peter Møller i stedet hustruen, Pia med som sin højre hånd.
Meget andet er der dog også sket gennem det seneste kvarte århundrede. For 10 år siden fik optikerdelen sin helt egen butik. Det skete, da Peter Møller åbnede en selvstændig Thiele-afdeling i nabolokalerne. Her var der forinden en afdeling af Skoringen, som Peter Møller selv drev videre i nogle måneder. – Så købte Jette Rabøl denne og flyttede forretningen adressen overfor i byen. Herefter var lokalerne fri til at åbne en optiker-forretning, forklarer Peter Møller. Oprindelig er han udlært optiker hos Thiele i Bispensgade i Aalborg i 1991. Her var han også ansat som svend i nogle år. Udvidelsen til nabolokalerne har han aldrig fortrudt. – Det har skabt mere plads til et endnu større udvalg med alle de kendte mærker. De to butikker fungerer i praksis som én med det samme personale. Men der er alligevel en god opdeling, tilføjer jubilaren. Han hæfter sig også ved, at der i 2008 blev føjet en søsterbutik til foretagendet. I den dengang nyetablerede Metropol i Hjørring slog han dørene op til ”Møller guld, sølv og ure”.

Service er et nøgleord

Torben E. Møller er solidt forankret i det lokale handelsliv. Med fokus på kvalitetsprodukter har butikken opbygget et ry for loyalitet. Det gælder ikke mindst i forhold til rådgivning og service. – Vi siger aldrig nej, konstaterer Peter Møller, der ikke er i tvivl om, at denne tilgang er vigtigere end nogensinde. – Konkurrencen er høj, men kunderne skal vide, at de aldrig går forgæves, når de henvender sig til os, fastslår han og tilføjer, at det gode håndværk indrammer virksomheden. Værkstedet er spækket med reservedele i form af tandhjul, bøsninger, skruer og fjedre. Det bidrager således også til fortællingen om en ægte urmager-virksomhed, hvis aner går helt tilbage til 1923, hvor butikken første gang slog dørene op. I dag benyttes værkstedet til alt fra reparationer af ure og briller til forskønnelse og tilretning af smykker.

Når talen falder på Hobro som handelsby er Peter Møller ligeså klar i mælet. – Det er et godt sted at drive forretning. Kunderne er loyale, og det skal vi værne om. Jeg er selv medlem af bestyrelsen i Hobro Handel, hvor vi hele tiden er opmærksomme på, hvordan vi kan differentiere os fra storbyernes indkøbscentre. Så gode oplevelser og høj service er til stadighed et nøgleord, understreger han.

Jeg elsker mit fag

Privat er Peter Møller bosiddende i Døstrup. Han og Pia er forældre til drengene Thomas, Jacob og Emil. Og på spørgsmålet om, hvor længe han bliver i branchen, hæfter jubilaren sig mest af alt ved, at han bare elsker at drive forretning. – Jeg har handlet siden jeg var 10 år og solgte selvfangede ål til byens borgere. Nu har jeg været optiker, urmager og smykkehandler i 33 år, og jeg har ingen planer om at stoppe med det. Jeg elsker mit fag. Der sker hele tiden nye ting, og udviklingen går utrolig hurtig. Samtidig er der fortsat noget rart og konstant ved et kvalitetsprodukt, som er lavet til at holde i rigtig mange år. Så jeg er helt sikkert havnet på den rette hylde, og jeg ser frem til mange gode år endnu. Når og hvis jeg trænger til luftforandring passer jeg mine juletræer, som også er en væsentlig del af virksomheden.

25-året fejres med en reception i forretningen den 3. maj i tidsrummet 13 til 17. Ligeledes markeres jubilæet med en stribe gode tilbud i den kommende tid.

 

Billedtekst 1: Peter Møller er oprindelig udlært optiker. For 10 år siden blev forretningen udvidet med en selvstændig Thiele-afdeling.

Billedtekst 2: Peter og Pia danner par både privat og professionelt.

Billedtekst 3: Forretningen er til stadighed forbundet med en høj håndværksmæssig kunnen.

Billedtekst 4: I 25 år har Peter Møller stået i spidsen for forretningen i Adelgade.